به گزارش خبرنگار مهر در شهرکرد، تحقیقات جـدیـد نشــان مـیدهـد افرادی که سیگار می کشنـد خـطر ابتـلا بـه سرطان ریه را تا 34 درصــد در اطرافیــان خـود بـه ویـژه کودکان افزایش می دهند.
قرار گرفتن در معرض دود سـیگـار خطر ابتلا به بیماریهـای تنـفـســی را تـا 30 درصد و خطر ابتلا به سرطان ریـه را تـا 34 درصد افزایش میدهد.
این تحقیقات همچنین نشان مـیدهـد، احـتمـال ابتلای کودکان افرادی که هر روز به مدت چند ساعت در معرض دود سیگار قرار میگیرند بـه سرطان، چهار برابر بیشتر از کودکانی است که والدین آنان سیگاری نیستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد با بیان اینکه کودکان قربانیهای مظلوم سیگار هستند، اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده 50 درصد عوارض دود تنفس شده در محیط بسته به فرد غیر سیگاری می رسد و در این زمینه باید ممنوعیت استفاده از دخانیات در اماکن عمومی لحاظ شود.
دکتر رضا خدیوی با تاکید بر فرهنگسازی مطبوعات در زمینه ترک سیگار افزود: نگرانی بسیاری در بحث گسترش و استفاده از سیگار در سنین پایین وجود دارد چرا که سیگار دروازه ورود به اعتیاد با مواد مخدر قویتر است.
وی با بیان اینکه شایع ترین بیماری در سطح کشور بیماری قلب و عروق است، عنوان کرد: 70 درصد موارد ابتلا به این بیماری استعمال دخانیات است.
وی تصریح کرد: روزانه 12 میلیارد تومان صرف خرید سیگار و مصرف آن می شود این در حالی است که هر سال 60 میلیارد نخ سیگار در ایران دود می شود.
خدیوی بیان داشت: در چهار محال و بختیاری، 8 درصد به صورت مستقیم سیگار و 8/8 درصد قلیان می کشند.
قلیان خطرناکتر از سیگار
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه دود قلیان خطرناکتر از دود سیگار است، خاطر نشان کرد: حداکثر زمان کشیدن سیگار 10 دقیقه است که فرد 70 سی سی هوای آلوده استشمام می کند ولی کشیدن قلیان یک ساعت طول می شکد که حداقل 500 سی سی هوای آلوده استشمام می شود.
وی با بیان اینکه بیش از 250 نوع ماده سرطان زا و عفونی و عوامل میکروبی و قارچی در دود تنباکو وجود دارد، خاطرنشان کرد: نی قلیان نیز به دلیل استفاده مشترک در انتقال بیماریهای روده ای و گوارشی چون هپاتیت A در اپیدمیها نقش دارد.
دکتر خدیوی سرطان و برونشیت ریه را شایعترین بیماری ناشی از استنشاق دود سیگار دانست و یاد آور شد: متاسفانه افرادی محکوم به ابتلا به چنین بیماریهایی هستند که خود سیگاری نبوده و تنها در محیط بسته به صورت مستقیم در معرض دود سیگار قرار گرفته اند.
رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به برگزاری جلسات مشاوره ترک سیگار در شبکه های بهداشت و درمان استان افزود: در هفته بدون دخانیات برچسپ ترک سیگار به صورت رایگان در اختیار افراد قرار می گیرد به طوری که پس از 6 هفته استفاده از این برچسپ و مراقبت فرد به ترک کامل می رسد.
وی تدوین بیانیه و هشدارنامه به ائمه جمعه جهت استفاده در خطبه های نماز جمعه، هماهنگی با مجامع امورصنفی اتحادیه ها و صنوف به منظور اجرای قانون منع فروش سیگار به کودکان زیر 18 سال، برگزاری جلسات آموزشی در مراکز بهداشتی درمانی، کارگاه ها و کارخانه ها، مدارس و نواحی آموزش و پرورش از مهم ترین برنامه های هفته بدون دخانیات در استان دانست.
دکتر خدیوی برگزاری مسابقات نقاشی و مقاله نویسی در مدارس با عنوان حساس کردن جوانان به مصرف دخانیات، برگزاری دو صحرانوردی و پیاده روی عمومی و برگزاری مسابقه دوچرخه سواری را از دیگر برنامه های مرکز بهداشت استان در هفته بدون دخانیات برشمرد.
طبق آمار سالانه حدود 80 هزار ایرانی به دلیل کشیدن سیگار جان خود را از دست می دهند.
نظر شما